ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ПОЖАРЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

unnamedПожаревачка гимназија, почетврт ипут, организовала је „Дан отворених врата“ за ученике завршног разреда основних школа, као део програма професионалне оријентације.Ученици наше школе, заједно са ЈеленомСтанојевић, наставницом хемије, и ЈеленомЧобић, школским библиотекаром, били су гости Пожаревачке гимназије, 28.4.2015.године.

Ученици су сазнали да је Гимназија школа са традицијом, дугом 153 године, и да се у њој образују два профила – друштвено-језички и природно-математички. Како каже Данијела Жуковски, директорка школе, у школској 2015/2016. години, биће места за 180 ученика, којима се нуди могућност квалитетног образовања за даље школовање. Образовање н аовим смеровима омогућава упис на било ком факултету. Заступљена је у потпуности стручн анастава, ради се на осавремењавању наставних средстава, услова рада и школовања.Оно чиме се школа такође поноси, јесте понуда ваннаставних активности, кроз које ученици могу да успешно развијају таленат и амбиције. Поред многобројних секција, ђаци сами иницирају различите активности, а осим тога, ученици постижу и запажене резултате на такмичењима из различитих области.
На „Дан отворених врата“ вишe информација о школи, образовним профилима и свему што будуће средњошколце интересује, говориле су директорка Данијела Жуковски и педагог Живкица Ђорђевић. Школа је представљена кроз презентацију и отворен разговор како би се сви који посете школу што пријатније осећали и боље информисали.

  1. Оставите коментар

Постави коментар