О нама

Ми смо литерарно-новинарска секција.

Овде објављујемо наше прозне и поетске радове, новинарске текстове и фотографије.

План рада новинарске секције

–         Секција ће се одржавати средом, у термину од 13:00 до 14:00 часова.

–         Пошто су за активности ученика потребни рачунари, програм и план секције ће се реализовати у кабинету за информатику. У складу са захтевима новинарског и фоторепортерског облика рада, на постојећим рачунарима ће бити инсталирани софтвери за прелом, обраду слика и видео материјала (Adobe Photoshop, Premiere, Quark).

–         Секција ће имати две групе:  новинарску и фотографску.

–         Медији кроз које ће секција приказивати своје активности биће:

  1. Сајт секције: www.svetisavapo.wordpress.com . На сајту ће се редовно појављивати ученички радови, као и информације о раду школе.
  2. Огласна табла за фотографије са актуелних дешавања.
  3. Месечно издање новина, које ће бити окачене о огласну таблу.

Новинарска група

Untitled-2

–         Задатак новинарске групе је да активно учествује у школским активностима, да их прати и документује, као и да промовише специфичне вредности установе и појединце који те вредности персонификују. Своју активност ће усмерити у правцу израде новинарских садржаја и то : вести, интервјуа, репортажа и фељтона.

–         Своје радове ће имати прилике да објављују на сајту секције, као и у месечном издању новина. Њихова активност ће имати кумулативни карактер, па ће све информације о активностима школе бити архивиране на сајту по месецима.

–         Ученици ће кроз писање текстова савладавати елементе новинарског функционалног стила, вежбати правописну норму и граматичке узусе.

  Фотографска група

Untitled-3

–          Ова група ће се развијати у два правца: фотографском и фоторепортерском. И једни и други ће имати циљ да савладају основне елементе фотографије, кроз лекције о историјату, о питањима ликовности, као и физичким и техничким карактеристикама.

–         Фотографски део ће се профилисати према афинитетима ученика на уметничку, life, модну и студијску фотографију.

–         Фоторепортерски део ће бити усмерен на новинарску фотографију и из тог сегмента ће се бирати ученици за документовање, активности школе у којима литерарно-новинарска секција учествује.

–         У праћењу школских дешавања учествоваће екипа од једног ђака-новинара и једног ђака-фоторепортера.

Чланови секције:

     Propusnica5  Propusnica7 Propusnica8   Propusnica11 Propusnica 20 Propusnica 21 Propusnica 22 Propusnica 23 Propusnica 24 Propusnica 25 Propusnica 26 Propusnica 27 Propusnica 28 Propusnica 29 Propusnica 30 Propusnica 31 Propusnica 32 Propusnica 33 Propusnica 34 Propusnica 35 Propusnica 36 Propusnica 37 Propusnica 38 Propusnica 39 Propusnica 40 Propusnica13 Propusnica14 Propusnica15 Propusnica16 Propusnica17 Propusnica18 Propusnica19

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: