29. 11. ЕВРОПСКИ ДАН РЕЦИКЛАЖЕ

У оквиру програма Eко школе наша школа обележава Eвропски дан рециклаже кроз радионицу рециклирањa тетра-пак амбалaже. Ученицима петог разреда амбасадори одрживог развоја из Еко школе из Београда Аклександра Младеновић и Милена Табашковић представиле су своју радионицу рециклирања тера-пак амбалаже.

Оваквим питањима је отпочела радионица о рециклажи.
Да ли знамо од чега је састављена тетра-пак амбалажа? Које се намернице у њој чувају? Да ли ученици код куће разврставају отпад.
Ученицима је путем демонстрације приказан апарат за рециклирање „ Палпер“ где су заједно са ученицима приказале поступак рециклаже. Који су кораци у рециклажи, како се и на који начин добија нови папир. Ученици су учествовали у радионици, заједно су одвајали нечистоће које се добијају из терта-пак амбалаже и након тога све то испресовали у одређени калуп оставили садржај да се оцеди и осуши да би се добио нови папир за даљу употребу.
Ученици су кроз разговор и учествовање створили праву слику о рециклажи , видели су поступак рецикалже. У даљем раду је било речи о екологиоји као и заштити животне средине. Колико је важно животно окружење за будуће генерације.
Техничка подршка радионице су : директор школе Маргарета Секуловић, Драгана Миливојевић, навставница техничког образовања, и Душан Радовановић наставник биологије.

Координатор пројекта: Даница Гаралејићunnamedunnamed

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: