Новогодишњи вашар

Прослављање креативностии хуманости ученика и радника Основне школе „Свети Сава”, започето прошлогодишњом организацијом Новогодишњег вашара, добило је крајем 2015. године, можемо слободно рећи, традиционални карактер. Наиме, у холу школе је 29. и 30. децембра 2015. године организована дводневна продајаукраса, обележивача за књиге и честитки, насталих у сарадњи библиотекара школе Слађане Којић и Ане Косановић, којој су помагале ученице Елена Миливојевић и Тијана Којић из ВИ/2, андрагога Душице Ковачевић и наставнице Данице Гаралејић, као и ученица које похађају Културолошку секцију и њиховог наставника Ненада Милошевића. Такође, продаји су прикључене и преостале творевине, настале у сарадњи учитељица које раде у Ћириковцу, које су неколико дана раније и саме организовале продајну манифестацију у тамошњој школи.Дводневна продаја била је, као и прошле године, пропраћена великим интересовањем деце и њихових родитеља. Све срцем створене рукотворевине ученика и наставника савршено су се уклопиле у атмосферу којом је цела школа одисала последњих радних дана 2015. године, која је била испраћена у духу краетивности, осмеха и жамора деце која су ужурбано покушавала да у гомили разноразних детаља,везаних за обележавање и прославу Нове године, пронађу онај прави – за себе или неког члана своје породице.1
Реализацију саме продаје помогли су ученици виших разреда који су и сами учествовали у изради материјала који је био изложен током продаје.
Након завршетка продаје дошло се до закључка да је прикупљено 5.200 динара. Планом рада школе договорено је да се зарађени новац усмери двојако – део новца биће утрошен на куповину књига које су неопходне за обогаћивање фонда школске библиотеке, а друга половина новца биће утрошена на материјал који је неопходан за припрему продајног вашара који ће бити организован за 8. март.
Као и прошле године сматрамо да је основни циљ Новогодишњег вашара остварен и да су ученици, подстакнути речима и делима својих наставника и осталих сарадника у школи, показали своју даровитост и вештине у израђивању занимљивих и оригиналних рукотворина.Такође, искрено се радујемо и наредном Новогодишњем вашару и још једној прилици да једни другима измамимо осмех на лице лепотом и ведрином празничне прославе стваралаштва, оригиналности и хуманости.

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: