Стварно најбољи

Спровели смо анкету о томе ко су најбољи, најперспективнији и најомиљенији ученици наше школе. Питали смо и ученике и наставнике. Анкета је обухватала само ученике седмог и осмог разреда, а критеријуми за гласање су укључивали успех у школи, успех на такмичењима, посебне даровитости, примерно понашање и афирмативну професионалну орјентисаност. Методом случајног узорка, избор је пао на следећих осморо ученика, што не искључује могућност да овој групи могу да се прикључе још неки, који због публицитета, нису желели да буду поменути

Lazar OgnjanovićЛазар Огњановић, ученик 8/3, највише воли географију. Ишао је на такмичења и из других предмета, али је најбоље разултате постигао из географије. Волео би да путује, истражује и упозна пуно земаља. Ипак, за сада, сматра да је најлепша земља Србија.

 Nikola Savić
Никола Савић, ученик 8/1, воли енглески језик. Још у детињству се заинтересовао за овај језик, кроз филмове и игрице и сада га зна, скоро, као и свој матерњи језик. Спрема се да ове године на такмичењу покаже своје знање. Никола жели да постане програмер и мисли да ће му добро познавање енглеског језика у томе помоћи.

Aleksandar StevićАлександар Стевић, ученик 8/2, је тактилни тип ученика. Воли практичне радове и примењену науку. Зато преферира техничко и информатичко образовање, сматра да је тај предмет најзанимљивији и најлакши за учење. Себе види као инжињера електротехнике и зна какав пут треба да пређе до тог циља.

Marija MihajlovićМарија Васиљевић, ученица 8/3, воли да чита и зато јој је омиљени предмет српски језик. Марија се успешно бави глумом и рецитовањем, а у уметничком казивању је била четврта на окружном такмичењу. За сада је сигурна да ће уписати гимназију, а колеба се између позива учитељице и професора српског језика. Ипак, каже да још има пуно времена и није искључено да ће јој се мишљење променити.

Nevena ArsićНевена Арсић, ученица 7/1, се добро сналази из свих предмата, из многих је ишла на такмичења, али каже да највише воли граматику. Размишља о томе да постане наставница српског, али још није сигурна.

ЛLara Petrovićара Петровић, ученица 7/1, највише воли математику. Планира да упише гимназију и да тамо одлучи чиме ће да се бави у будућности. За сада, свој позив везује за природне науке и не искључује могућност да буде научник или истраживач.

Milica MarjanovićМилица Марјановић, ученица 7/3, воли физику, посебно формуле и обрасце и сматра је јединственом науком. Жели да постане архитекта и после гимназије планира да упише архитектуру.

Nikolina StojkovićНиколина Стојковић, ученица 7/3, жели да постане доктор и да специјализира хирургију. За овај позив се заинтересовала на биологији, посебно на оним часовима на којима се проучавао људски организам. Најбоље резултате на такмичењима је и постизала из овог предмета.

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: