Грађанска с(вест)

Untitled-1Коначно је објављен први број нашег и вашег часописа за грађанско васпитање „Грађанска (с)вест”. За оне који су затечени насловом часописа, препоручујемо да његово име читате на два начина, што нам је и био циљ када је овај часопис био у процесу настајања. Он истовремено жели да утиче на свест свих грађана и грађанки у нашој школи, као и на свест оних који се са овим бројем буду сусрели, а такође, у складу са особеностима једног информативног медија, треба да донесе и нешто што личи на вест, а што заправо више представља упознавање са различитим проблемима из наше свакодневнице, а о којима неке податке још увек нисте чули, знали или разумели у потпуности.

    У изради часописа учествовао је прави мали-велики тим, састављен од малих-великих људи, великих у својим размишљањима и озбиљности идеја. Деца, ученици који су похађали часове грађанског васпитања у школској 2014/2015. години, главни су носиоци тема, идеја и творевина које ћете на овим странама имати прилике да прочитате. Да не откривам теме пре него што приступите и сами њиховом прегледању и излиставању, али, желим да нагласим да се у њима крију и озбиљност и радост живљења, теме које ће вас и насмејати и помало растужити, а пред некима од њих поставићете макар једно мало питање. А таква питања често воде до великих промена. Једну такву желео је да уведе и наш часопис и надам се да ће последица такве промене бити још неколико бројева часописа у којима ћемо обрадити и друге теме које до сада нису биле спомињане или довољно обрађене на часовима грађанског васпитања.

     Решили смо да први број најпре угледа светлост данa на овај начин –прекоинтернета, медија којим се информације шире, рекао бих, брзином светлости. Да ли ће се и вест о „Грађанској (с)вести”проширити на такав начин, препуштам деци и одраслима који нас буду читали да о томе одлуче. Нашу школу очекује и објављивање овог часописа у штампаној форми и надамо се да ће се то десити колико већ почетком следеће школске године, тачније већ у септембру 2015. До тада, читајте наше чланке, уживајте у испуњавању забавних страна на интернету, што ћете код највећег броја таквих страница  моћи, с обзиром да је часопис куцан и постављен у WORD-у. А за стране које нећете моћи да попуните преко интернета, молимо за мало стрпљења… Септембар је близу! А ко је превише нестрпљив, увек може да одштампа неку од страна коју не може директно да попуни преко интернета.

     До наредног читања и надамо се и скорије промоције првог броја „Грађанске (с)вести” желим свима дуг, садржајан и леп одмор током летњег распуста и не заборавите да се и током одмора који вам следи понашате као свесни грађани и грађанке. Пружите некој особи којој је помоћ потребна у вашој околини мали знак пажње у виду топле речи, разумевања, куповине потрепштина или неку другу врсту помоћи и видећете колико мале ствари и мала дела могу људима много да значе, а вама учине дан садржајнијим и богатијим.

Ненад Милошевић, наставник грађанског васпитања

Часопис можете преузети ОВДЕ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: