Реци НЕ насиљу

Насиље је веома незрело понашање. Ипак,такав је скоро сваки други човек, а и дете. Неки људи проблеме реше разговором, а неки на тежи начин, углавном тучом. Тих туча највише има у школи, па одатле све почиње.

Био је петак. Цело моје одељење је ушло у учионицу, оставило ранчеве и као мрави, изашло негде из учионице. Код нас у одељењу су честе туче, али оваква се није скоро десила. Уместо да синоћну расправу реше на фин начин, два наша другара су се побила сутрадан у школи. Први је као неки снагатор подигао две клупе са све четири столице и бацио их. Па је ударио другога и раскрварио му усну. Други је такође узвраћао ударце. Сви из одељења су покушали да задрже оног првог, који је био као бесан пас. Остали су отишли са повређеним другом до тоалета да га смире и умију. Пошто су нашег друга тешко задржавали, како се опирао нехотице је ударио и осталу децу. Када су га пустили, он је снажно ударио песницом у врата од учионице и развалио их. Заједно су отишли код директорке. Нису причали пар дана, после су се помирили.

Ово је догађај о насиљу у школи који нису могли остали ученици да спрече, а неки нису ни покушали јер су се плашили. Хајде да се сви потрудимо да се овакви догађаји не дешавају и сви гласно узвикнимо НЕ насиљу!

Перовић Јована

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: