Радионица „Моја породица”

Поводом обележавања Дечје недеље у уторак, 7.10.2014. године, у трајању од 12 до 14 часова, у читаоници Градске бибилиотеке одржана је креативна и ликовна радионица „Моја породица”, коју је водила библотекарка дечјег одељења Славица Вучинић. Основна идеја ове дводелне радионице било је упознавање ученика 5. и 6. разреда основних школа са техникама и методама успешне комуникације унутар породичне заједнице.
У првом делу радионице ученици су добили могућност да окарактеришу комуникацију коју имају са својим родитељима и да предложе проблемске ситуације које су у скорије време имали унутар својих породица. Након тога је организована драматизација једне изабране проблемске ситуације, на онову које су ученици изводили закључке о добрим и лошим странама комуникације између родитеља и детета у симулираној ситуацији. Такође, ученици су добили савете о методама и начинима помоћу којих могу да остваре успешнију комуникацију са родитељима, другим члановима својих породица, наставницима и друговима кроз неколико ситуација које је симулиарала водитељка радионице.
Други део радионице огледао се у индивидуалном ликовном раду ученика на тему „Ако не можеш да прочиташ у мојим очима, прочитај моју поруку”. Циљ овог дела радионице био је да ученици искажу поруке које нису успели да упуте до сада својим родитељима и да истовремено примене неке од метода успешне комуникације које су научили током заједничког рада  на овој кеативној радионици. Деца су том приликом имала слободу ликовног изражавања, која их је мотивисала да на креативан и занимљив начин приступе одговору на задату тему.
У складу са предлогом организатора радионици је присуствовало осморо ученика 6. разреда Основне школе „Свети Сава”, који су били предвођени наставником грађанског васпитања и вођом културолошке секције Ненадом Милошевићем.Untitled-1 Untitled-2 Untitled-3

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: