ЈЕДНО СУНЦЕ – ЈЕДАН ОСМЕХ

Дана у години има триста шездесет и пет. Неки од њих су весели а неки тужни, неки су испуњени срећом, а неки тугом , неки су објасани сунцем а неки су кишнии суморни. Мрзим када око мене влада сивило, туга , носталгија за нечим лепим. Али само ја знам решење како да улепшам један такав дан , да ме по моме лицу нежно помилује зрачак сунца, да ми очи засијају као бели бисери. То решење је само један скроман осмех, али осмех од ког асрце почне лудо да удара , његов осмех.

Субота, вече је.Шетајући полумртвим градом ишчекујем њега. Прошетам поред његовог омиљеног кафића , поред његове омиљене клупе за одмор. Пуна наде и жеље да га видим, али њега нема. Уплашеним корацима корачам по хладном тротоару. Почињем да дрхтим. Шта ако га вечерас не видим? Хвата ме језа, долази та проклета хладноћа. Хиљаду и једна помисао ми пролази кроз главу. А онда се деси оно најлепше, угледам њега. Пролази поред мене као и поред осталих смртника. Насмејан, са најлепшим очима и ставом. Крећем да лудим. Не могу да се помирим са чињеницом да ја нисам за њега. Али, ипак, онај мали део мене говори : ,, Не одустај ‘’. Наставившии са шетњом срећем га изнова. Сваког пута био је све лепши и лепши .Последњег пута када је прошао поред мене погледао ме је директно у очи. Срце ми је стало.Уз тај поглед добила сам и један осмех. Ипак , мени то мало пуно значи. Враћајући се кући размишљам о њему. Опет га не могу избацити из главе. Заузео је део мене. Заузео је део мога срца.Срећна сам. Схватила сам да мале ствари овај живот чине испуњеним. Лагано улазећи у кућу одлазим до своје собе. Тамо ме чека удобан кревет и јастук у који ћу лагано лећи, склопити очи и изнова размишљати о њему. Ако га не могу имати на јави, барем је у сну заувек мој.

После кише долази зрачак сунца. Са њим је дошао и он , у живот ми је унео зрачак сунчевог зрака који ме својом топлотом грли. Он је сада негде далеко, срећан. А ја? Ја сам само жељна да га видим, загрлим и више никада не пустим!

Анђела Ивановић

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: