Једно Сунце – један осмех

Пролазе дани, месеци и године. Постајемо старији, озбиљнији и зрелији. Стичемо нова искуства и погледе на живот. Доносимо закључке: шта је важно у животу, шта треба неговати и за шта се треба борити. Полако, али сигурно, прелазимо из једне безбрижне стазе на једну много озбиљнију стазу, пуну искушења у којој први пут проналазимо своје Сунце, свој најлепши осмех и осећамо сву топлину и све чари тог Сунца.

Иако немам неко велико животно искуство, чини ми се да се одједном променило много у мом животу. Моје жеље, размишљања, осећања и циљеви више нису исти. Моји вршњаци и ја одавно смо спаковали своје играчке и наша интересовања усмерили ка много лепшим стварима. Почињемо да трагамо за својим Сунцем и својим најлепшим осмехом. То наше Сунце у нама буди лепа и незаборавна осећања, сјај у очима, лептириће у стомаку и осмех на лицу. Захваљујући том Сунцу можемо да осетимо све чари љубави. Љубав је топла и врела попут сунчевог сјаја, она покреће живот, даје моћ и снагу. Свако од нас пре или касније пронаћи ће своје Сунце, свој најлепши осмех и своју звезду водиљу, само треба да отвори своје срце, прими зраке Сунце и узврати осмех. Љубав треба не само да се прима већ и да се даје. Њу треба неговати као најлепши цвет. Она попут Сунца покреће све, ствара нов свет и продужује живот. Љубав је најбољи лек за сваку болест. Волим да осетим љубав у својој близини. Она ме испуњава и чини срећним. Постоје више врста љубави, све су различите, а тако исте. Када волимо небо је плавље, Сунце лепше сија, сваки мирис осећамо јаче, а додир дубље. Човек када воли и када је вољен види му се на лицу. Понекад то наше Сунце сакрију сиви облаци али оно их полако, али сигурно својим зрацима отера. Љубав понекад уме и да боли, али ти љубавни јади су слатки јер измаме осмехе разумевања и праштања. Под овим небеским сводом има места за све нас и сви можемо да осетимо чари љубави, топлину сунца и лепоту осмеха.

О љубави, њеној снази и лепоти осмеха могло би се писати бесконачно. Свака љубав и сваки осмех је прича за себе, али ја могу само једно да вам поручим, а то је да волите јако, искрено и без предрасуда. Само тако ће те осетити потпуну чар љубави топлину Сунца и лепоту осмеха.

Којић Мирослав 7/1

 

 

 

 

 

 

 

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: