Окрени се према Сунцу

Стидљиви зраци априлског сунца се лагано увлаче у моју собу. Често ме радују, уживам док ми нежно милују лице, али данас не. Данас је један од оних дана када се осећам тужно, уплашено, чудно , када бујица осећања покушава да искочи из мене као највећа експлозија. Дође ми да гласно викнем све оно што је дубоко у мом срцу,мојој души.

Живимо у неком чудном свету. Сваком је битна само своја срећа. Некада смо весело трчкарали зеленим ливадама, брали прво пролећно цвеће, уживали у дружењу. Данас смо све то заменили компјутерским игрицама. Свако од нас живи у неком свом имагинарном свету. Ја знам да је данашње време сурово и опасно. Неке ствари не можемо да променимо. Једноставно се догоде, а тек тада шхватимо колико морамо бити јаки. Подижемо бедеме око себе, стварамо неку сигурност да нас други не би повредили. Грешке нас и даље саплићу, носе и гурају. Тада се осећамо ослабљено, немоћно, изгубљено. Ја знам да су срећа и туга саставни део сваког човека. Свако од нас жели срећу, да је приграби и чврсто стегне само за себе. Али туга долази сама, лагано се увлачи између нас и руши нам снове.

Можда сам ја мали и не разумем шта се у свету дешава, али срце ми каже да нико није заслужио да живи у страху нити да му ико одузима миран сан. Сви имамо право на срећу и љубав ма каква била. Зато бих волео да кажем, де се чује у даљине, да мој глас раздрма све оне који не виде и не чују. Погледајте истини у очи, не окрећите главу, пружите руку спаса онима којима је преко потребна. Окренимо се према Сунцу, заборавимо све мрачне и ружне дане, оставимо прошлост иза себе и имаћемо лепшу и безбрижнију будућност. Будимо и ми попут сунцокрета, а он ће нам већ показати прави пут.

Вељко Митић ВИ1

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: